Вълнуващо е да четем всички отзиви за нашите книги, а за един от романите ни – “180 секунди” от Джесика Парк – буквално ни заляхте с мнения, които ни радваха и просълзяваха. “180 секунди” беше експеримент за ICU, не можехме да сме сигурни, че вярната ни аудитория ще посегне към тийн роман. Оказа се обаче, че етикетите, които лепим (на книги и хора), единствено ни ограничават. Трогателната история в “180 секунди” спечели сърцата на много читатели от всички възрасти и с разнообразни литературни вкусове. Събрахме някои от най-добрите отзиви в тази статия – прочетете ги, а ако и вие сте прочели книгата, ще се радваме да узнаем какво мислите за нея!

Христина Тодорова от блога Hrisilandia

„180 секунди“ от Джесика Парк е емоционална книга, към която не можеш да останеш безразличен. Но това не е единственото, което я отличава от останалите YA романи. По-важното е, че въпреки сериозността на темите, си остава една от най-сладките и красиви истории, на които може да попаднете.

Калина Минчева от блога LadyBug’s Page

Тази история ми влезе под кожата още с началото си, а Алисън е самото ми литературно въплъщение преди и сега. С някои значителни разлики, разбира се, но като цяло – да, това съм аз. Трогателна, искрена, очарователна и силно впечатлителна, „180 секунди“ е толкова изящно написана YA книга, че неусетно читателят става част от историята на любимите си персонажи.

Хатие Исаева от Read and Dream

Днес съм тук, за да си поговорим за книгата, която ме разчувства толкова много, че буквално плаках с часове. Книгата, която може би повърхностно погледнато изглежда лека и неангажираща, а отвърне разгърната преобръща светове…

Калина Петрова от блога A Court of Books and Magic

„180 секунди“ на Джесика Парк е моята книга на годината, поне до момента. Радвам се, че се появи на български език и още повече се надявам, че повече хора ще ѝ обърнат внимание, въпреки факта, че се определя като тийн книга. Има какво да научите от нея, гарантирам ви.

Ива Колева в групата “Какво четеш”

Добре че беше тази книга. Стана така, че зарязах непродуктивния, безсмислен и глуповат предразсъдък „Какво да им чета на тези тийнейджърски романи!“. Ще им четеш, и още как. Така ще потънеш във водите на текста, че няма да искаш да изплуваш. А няма да искаш, защото – дори да си надълбоко – няма вероятност да се удавиш. Можеш да си сгушен под водата без капчица притеснение.

Теди от блога The Billingual Reader

Препоръчвам „180 секунди“ на всеки. Буквално. Малко са книгите, за които смятам, че ще се харесат на толкова широк кръг читатели. Разбира се, книгата е младежка литература, но според мен и читатели, които са вече родители и имат свои собствени деца биха открили в нея много интересни моменти.

Силвия Недкова във Facebook

Отдавна не бях плакала над книга. YA литературата обичайно предлага чиста емоция, но често е прекалено чиста, без нюанси, които да предизвикат по-дълбока реакция. Този роман обаче не говори само за разбушували се страсти и откриване на света за пръв път. Говори за добротата в най-простичкия й ежедневен вид. А добротата разплаква. Та сега хълцам насред зеленината на Родопите, пред купища избуяло мушкато, залята от вяра в доброто. Имам нужда от такива простички емоции понякога, зверска нужда.

Златка Александрова от блога Reading is Dangerous

“180 секунди” на Джесика Парк е много емоционална книга, което е типично за този жанр. Въпреки това, тя засяга много важни теми от ежедневието на хората, за които доста често, не се говори. В допълнение, авторската разказва една красива любовна история за преоткриването между хората и това как любовта може спасително въже, когато човек се е отказал от света.

Ралица Колева от блога Rose Red’s World

Хареса ми всеки един герой показан от авторката и макар на моменти да бе предвидима, това не я направи по-малко прекрасна. Мисля, че беше един добър първи досег с книгите на ICU и със сигурност не мисля да е последен. Препоръчвам я а всеки, който е загубил вяра в доброто, надежда в хората, всеки който строи стени около себе си и има проблеми с доверието. Препоръчвам я на всеки, който има нужда да се усмихне, да поплаче и да чувства отново. И най-вече на тези, които имат нужда от доброта в живота си, било то и на хартия.

Албена Георгиева във Facebook групата “Какво четеш”

Много романтична и емоционална история 💕 Прочетох книгата за една вечер, защото намаше как да си легна без да разбера какво ще се случи с Алисън. Героинята е преминала през много приемни семейства издигайки все по-високи стени около себе си, за да не се привързва и после разочарова.

Татяна Пакьова във Facebook групата “Какво четеш”

В тази книга ти става хубаво, когато някой ти подари мече. Всъщност аз съм осиновена и наистина в детството си нямах плюшени играчки. Тук ще разберете колко е важно да имаш силна приятелска подкрепа тогава, когато си най-уязвим. И дали защото съпреживях живота на Алисън, дали защото си припомних моите емоции на отхвърляне в детството, но книгата ме докосна и остави една огромна драскотина в сърцето ми. И ме утеши с много любов.

Гледайте трейлъра на книгата “180 секунди”:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *