В първите дни на лятото издателство ICU представя на своите читатели перфектното четиво за предстоящия сезон – “Просто любов“ от Джесика Парк. Американската авторка на младежки романи е добре позната на родната публика с трогателната си книга “180 секунди” (ICU, 2019 г.). Сега заявка за същия успех дава новото заглавие на Парк, посветено на любовта – любовта в семейството, любовта между приятели и романтичната любов.

„Просто любов“ създава убедително атмосферата на съвременния живот на милениал поколението. Джесика Парк успява да улови нюансите в онлайн общуването и връзката му с реалния свят, увличайки читателите в дигитален калейдоскоп от младежки мечти, надежди и страхове. Повечето глави започват с фейсбук статуси, а чувството за хумор прави четивото леко и приятно за отмора.

Първите дни от самостоятелния колежански живот на Джули не се развиват според плановете ѝ. Премествайки се от Охайо, тя очаква началото на своята приказка, но още с пристигането си в Бостън нещата се объркват. Градът е пренаселен, апартаментът, който е наела и предплатила, се оказва ресторант за бурито, а Джули остава без подслон.

Благодарение на майка си Джули заживява с чудатото семейство Уоткинс. Младото момиче попада в съвсем различен от своя собствен свят. Домакините дискутират политика, религия и култура, живопис и антропология, но не и картоненото копие на най-големия син в семейството, което тринайсетгодишната им дъщеря Селест носи винаги със себе си.

Учебната година обещава да бъде интересна, а Джули ще разбере не само къде в Бостън продават най-добрата Coolatta, но и как се ражда любовта, и колко дълго можеш да летиш, преди да пропаднеш.

“Просто любов“ разгръща темите за семейните взаимоотношения, за травмите и тяхното всеобхватно влияние. Изключително увлекателна и близка до съвременния начин на общуване, книгата ще се хареса преди всичко на младите читатели. А родителите, които ще си позволят да излязат от зоната си на читателски комфорт, ще успеят да разберат по-добре чувствата и терзанията на своите деца.

Джесика Парк е родена в Бостън, завършва колежа Макалистър в Сейнт Пол, Минесота, с бакалавърска степен по психология. Макар да има възможност да практикува клинична психология, Парк предпочита да изследва хората чрез своите герои. В книгите ѝ присъстват теми, свързани с безпокойството и травмите в детството, психичното здраве и влиянието на социалните мрежи върху него.

Наред с хилядите страници юридически и технически текстове Елка Виденова превежда – от и на английски – художествена литература и публицистика, наръчници по икономика и книги за деца. Сред авторите, чиито книги е превеждала, се нареждат Стефани Майер, Колъм Тойбин, Йосип Новакович, Джон Ъпдайк, Гор Видал, Малкълм Гладуел и Джошуа Ферис.

http://icu-bg.com/produkt/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%be%d0%b2/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *