След пет силно емоционални панаирни дни, ето равносметката:
 

Очаквано, най-голям интерес за читателите, които следят продукцията на ICU, представляваше горещото ни заглавие – “Бруклин“. Тихият ирландец Колм Тойбин е създал добре композирана и класно написана творба, която разпали с нова сила вечния спор – филмът или книгата. Книгата, разбира се, въпреки прекрасната Сърша Ронан и издържания сценарий на Ник Хорнби. В компанията от чудесни имена, свързани с историята на романа, прибавяме и това на българската преводачка Бистра Андреева, която прекара време на щанда, за да си поговори с бъдещите читатели и да подпише някоя и друга книга. 

Българската премиера на романа ще бъде на 8 юни в + това. Заповядайте!

 IMG_8558с бруклин

  •  На второ място в класацията на най-търсените книги на Панаира е друго любимо заглавие – “Когато изпратим деня“, Пиер Мейлак.  Пиер беше безспорният любимец на щанда миналия панаир, когато се запозна с много читатели, спечели ги с усмивката и непринуденото си поведение и направи така, че книгата да стигне до мнозина. Много сме благодарни на всички, които наминаха да споделят удоволствието от прочита на този увлекателен и стилен сборник разкази с неочакван край. И ние като вас очакваме следващите срещи с Пиер и книгите му.

DSC_0376IMG_7997

  • Второто издание на “Канела” е на път да се превърне в най-бързо изчерпалата се книга в нашата скромна издателска история. Елин Рахнев също беше с нас на Панаира, благодарим на всички, които дойдоха да се запознаят с този носталгичен „дистрибутор на винилово щастие“.

IMG_8573 IMG_8570

  • Точно година след излизането си, “Куфарът на брат ми” зае 23 място в Топ 50 на най-продаваните книги в класацията на книжарница “Гринуич” и все така е най-търсеното заглавие в каталога ни. Включително на Панаира, където ни се обадиха читатели, споделили книгата с не един и двама свои близки в чужбина, но имаше и такива, които ни се довериха и тепърва ще се отправят на това пътуване в 22 посоки. Да припомним, че част от историите, които споделяте, събираме във фейсбук групата на книгата.

DSC_0086DSC_0090DSC_0085DSC_0107

 Остават още два дни, през които всички книги на ICU, поръчани през нашия онлайн магазин, са с отстъпка 20%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *