Препоръката на…

Заповядайте на щанд Б22 в градинката пред НДК – няма как да ни подминете, разположени сме така, че да ви виждаме. Точно срещу Лъва в централната голяма шатра Б. Освен всички книги от каталога на издателство “Ай Си Ю” и отбрана селекция от заглавия на “Ориндж Букс”, на Б22 (в голямата шатра, централно) ви очакват нашите гостуващи книжари.

Цветелина Марева

Цвети е един от най-четящите хора, които сме срещали. Запознахме се покрай книгите, тя е сред първите ни абонати, не пропуска наша книга, а и по принцип няма стойностно заглавие, което да убегне от погледа й. Ще бъде при нас още с откриването на панаира на 29 май, вторник, 10.30 ч., за да ви разкаже повече за нашите книги… и не само нашите.

Силвия Недкова

Сигурно няма човек, който да не е попадал на нейни отзиви за книги. Пише брилянтно, чете с дълбочина и умее да сподели обективно, оперативно и с богат език. Което е възможно единствено след хиляди изчетени страници. Ние не пропускаме неин текст – нито в “Diva!”, нито в онлайн пространството. А вие не пропускайте тази среща. Вторник, след 16 ч.

Катерина Стойкова

Автор и любим приятел на издателството ни, Катя ще бъде с нас в сряда, 30 май, между 14 и 15 ч. Запознайте се, позволете й да ви разкаже за “Втора кожа” или “Как наказва Бог”, за участието й в сборника “Куфарът на брат ми”. Задайте си въпросите, ако нещо ви гложди. Час няма да стигне, знаем си. Но след 15 ч. може да продължите разговора си с нея на щанда на бургаското издателство “Знаци”.

Ива Колева

Вълнуват ли ви езикови въпроси? Защо габърче, а не кабарче? Как да свикнем с това безумно “четиресет” и още, и още… Ива Орловото око е на ваше разположение. Посмейте се заедно, попитайте я за новите й любими книги. Безценен приятел и човек, с когото се работи леко, леко. Ще е на ваше разположение след 18 ч. на 31 май, четвъртък, заедно с

Живко Петров

Живко познава голяма част от книгите на ICU и е автор на кориците на част от тях. Най-впечатляващата му – засега – корица, по наше скромно мнение, е на “Нощна пеперуда” – акцентът на нашия Пролетен панаир 2018. Защо част от скелет? Какви са тези цветя, щръкнали отвътре? Ами… попитайте го на 31 май, четвъртък, 18 ч.

Цветелина Владимирова и Благой Иванов са емблематични автори на Orange Books. Заповядайте на среща с автограф с тях на 1 юни, петък, в 18 ч.

Цветелина е родена през 1989 година в София. Работи в сферата на маркетинга и рекламата. Автор е на трилогията „Проклятието на Воронина“, която е една от най-успешните български ърбан фентъзи поредици. В момента работи върху новата си книга, която също ще е част от поредица. Цветелина е една от най-обичаните родни писателки. Това отчасти се държи на топлата връзка, която поддържа с читателите си.

Благой Д. Иванов е български кино критик, издател и писател. Завършил кинознание в НАТФИЗ, а дипломната му работа печели академично одобрение с темата за зомбитата. Той е част от дуото Deja Book, но едно от най-важните му занимания е свързано със сайта Operation Kino. Автор е много разкази, издадени и събрани за пръв път в книжно тяло чрез сборника „Трансформации“ с логото на Orange Books. Благой Д. Иванов се бори за популяризиране на качестваната жанрова литература в България.

Весел панаир на всички!