„Всеки ден крие в себе си друг“ е сборник от девет разказа с фокус върху онзи разтърсващ момент, когато нещо прекъсва плавния ритъм на живота ни и ни поставя лице в лице с предизвикателството да преосмислим всичко. За да продължим, трябва да сменим гледната точка – друг избор няма. Публикуваме тук предговора на книгата, написан от Гаст специално за българските читатели. 

Скъпи читателю,

Тази книга излезе най-напред на люксембургски, през 2013 г., и останах доста изненадан от успеха ѝ в Люксембург – спечели Държавната награда за литература и стигна дори още по-далеч – през 2016 г. беше удостоена с Европейската награда за литература.

А ето че сега тази малка книжка си проправя път и на български, в превод на Елена Димитрова – чудесна преводачка, с която имах удоволствието да се запозная. Благодарен съм ѝ, както и на издателството!

За мен е чест и удоволствие, че държите в ръце този сборник. Докато го пишех в мъничък Люксембург, изобщо не съм предполагал, че това е възможно.

Някои от разказите, които ще прочетете, може да влязат в конфликт с личния ви опит или просто да са различни от него.

Писането и четенето са начини да откриваме и осмисляме гледни точки, моменти на размисъл.

Никога не съм бил в България. Чувал съм, че в последно време четенето във вашата страна е във възход, но – неудобно ми е да го призная – не знам много за нея, извън информацията в Уикипедия.

И сега, точно в този момент, книгата ми най-сетне осъществи това пътуване вместо мен и се среща с вас. Надявам се, че ще ви е приятно да я прочетете.

Гаст

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *