a1
Крис Клийв е британски писател и журналист. Роден е в Лондон през 1973 г., завършва психология в колежа „Бейлиол“, Оксфорд. Автор е на четири романа („Възпламеняване“, „Другата ръка“, „Злато“ и „На смелите се прощава“). Клийв пише и разкази, води авторска рубрика във вестник Guardian. Трите му романа са бестселъри на New York Times и носители на престижни литературни награди.
„Другата ръка“ разказва историята на две жени – нигерийка от бедно село и лондончанка от средната класа. Съдбата ги събира на самотен африкански плаж и принуждава едната от тях да направи жесток избор, който тласка живота – не само нейния – в неочаквана посока.
Книга за трудните решения, уродливото лице на насилието и крехката прегръдка на човечността. За локалното срещу глобалното. Книга, чийто изящен език подканва да прекрачим границите на личното си удобство, да пуснем света при себе си и да бъдем хора. Сладкодумно и убедително четиво, в което трептящата надежда е примесена с раздираща болка.

„Другата ръка“ ще ви изуми, ще ви изпълни с възхита и ще ви разбие сърцето. Една от най-хубавите книги, които съм чел в последните години – от лиричното начало до изненадващия финал… Ако се намери разочарован читател, готов съм да му върна парите. (Shelf Awareness.com)
„Другата ръка“ отправя навременно предизвикателство да преосмислим представата си за цивилизованост и благоприличие“. (The Independent, UK)
Лоша услуга би било да разкрием силния финал на тази увлекателна и дръзка история, която борави тъй убедително с моралната и личната отговорност. (Oxford Times, UK)