ICU на Книжна Аполония 2016

Очакваме ви в книжната шатра на ICU – издателството, което те вижда. Ще бъдем там, за да споделяме с вас истории зад кулисите на книгоиздаването, да ви запознаваме с автори, преводачи и дизайнери, да гледаме заедно с вас книжни трейлъри и интервюта… И това по цял ден – от 10 сутрин до… докато Созопол заспи.

петя константинова

Илюстрация на новината: Петя Константинова по цитат от Роуз Тримейн в „Пътят към дома“: „Човек може да пътува далеч, но сърцето му невинаги бърза да го последва“

Нашите акценти на Аполония! Трима автори с награда или номинация за Man Booker: Йосип Новакович, Роуз Тримейн и Колм Тойбин.

„Предателства“ от Йосип Новакович – разкази, които според Захари Карабашлиев „изплитат магическа паяжина между хора, събития, времена и континенти“, за да ни дарят с „най-здравата спасителна мрежа на човечността – емпатията“.

„Пътят към дома“ от Роуз Тримейн е книга за преместването в пространството и за извоюването на правото на всеки да живее спокойно и щастливо.

„Бруклин“ от Колм Тойбин акцентира върху вътрешните ни пътища и по много красив и премерен начин чертае нови географски карти в сърцето на младата героиня.

Три книги за пътя.
И още на icu-bg.com