Уикенд за съвременно изкуство и култура

Ведра и усмихната атмосфера, разнообразно и качествено изкуство, отлична среда за неформално общуване – това ни очаква на 4 и 5 ноември в Дома на киното. Какъв е поводът? 
Art and Culture Today празнуват първия си рожден ден с поредица от вдъхновяващи събития – изложба, лекция, авангарден театър, кино и музика. 
Издателство ICU се отзова с радост на любезната покана на Радо и Теди. Гостите на фестивала ще имат възможност да се запознаят с най-новите ни заглавия, представени от Деси Микова – един от най-страстните читатели на нашите книги, журналистката, направила най-смислените интервюта с наши автори и преводачи. Не пропускайте възможността да си поговорите с Деси за книги – не само за книгите на ICU.
По време на уикенда в продажба ще са и трите издания на театрално сдружение „МЕТЕОР“ (Methe Or).
Освен скромното книжно изложение, всички гости на фестивала ще могат да разгледат изложба с творби на КАМЕН СТАРЧЕВ (дигитална графика), ЗЛАТИН ОРЛОВ (скулптура и пърформанс), КАЛИЯ КАЛЪЧЕВА (живопис), КИРИЛ СТАНОЕВ (концептуална фотография), ЗОРАН МИСЕ (графика и концептиално изкуство), ПАВЕЛ ЦЕЛКОСКИ (графика и концептуално изкуство), СТЕЛА ВАСИЛЕВА (рисунка), ВАЛЕНТИН МИТЕВ (скулптура), ВЛАДИМИР МИЧЕВ (скулптура), СИРМА МАРКОВА (обекти и инсталации), СЕБАСТИАН КУИК (живопис / стрийт арт).
Ето и ПРОГРАМАТА

СЪБОТА (04.11):

14 – 16 ч. Лекция на Art and Culture Today – „Съвременни интерпретации на класически произведения”. Специален гост – Леонид Йовчев.
17 ч. – Откриване на изложбата „Младост”.
17.30 – 19.30 ч. Пърформанс на Златин Орлов – “True to the original”.
20 – 23 ч. – Хубава музика, хапване, пийване, socializing, базар, прожекции Cush Bar.

НЕДЕЛЯ (05.11):

14 – 15.30 ч. – Документалният филм „In Pursuit of Silence”.
19.00 – 20.30 ч. Постановка на Ани Васева „Лъвкрафт“.
20.30 – 22 ч. – Игралният филм „Call me by your name”.
20.30 – 23 ч. Хубава музика, хапване, пийване, socializing, базар, прожекции Cush Bar.

Как да се сдобиете с билети?

Имате възможност да закупите ОБЩ БИЛЕТ ЗА УИКЕНДА (само от касата на Дом на киното, която е с работно време от понеделник до петък: 15 – 19 ч. Събота и неделя: 12 – 20 ч.)

– 11 лв. за ученици студенти и пенсионери
– 15 лв. за всички останали.

ОБЩИЯТ БИЛЕТ ВКЛЮЧВА:

– Билет за лекцията на Art and Culture Today – „Съвременни интерпретации на класически произведения“ в събота (04.11).
– Билет за театралната постановка „Лъвкрафт” в неделя (05.11).

– 20% намаление за двата филма в програмата на Уикенда – In Pursuit of Silence и Call me by your name – (вместо 9 – 7 лв.).
– 20% намаление за всички книги на издателство ICU, както и на други артикули от базара.
– 10% намаление за всички напитки от Cush Bar на 1-ви етаж в Дом на киното.

– Безплатен видео запис на лекция на Art and Culture Today на стойност 9 лв. Можете да избере конкретна лекция от сайта ни:
https://www.artandculture.today/videos – след Уикенда ни пишете и ние ще ви я изпратим!

Разбира се, имате възможност да посетите всяко от събитията самостоятелно. Тогава цените са стандартни и билети могат да бъдат закупени както от касата на Дом на киното, така и онлайн:

Билет лекция Art and Culture Today

Още подробности във фейсбук поканата за Уикенда, както и на сайта на Art&Culture Today

И не забравяйте: всички книги на ИЗДАТЕЛСТВО ICU се предлагат с 20% намаление. А всички присъстващи на лекцията в събота (Съвременни интерпретации на класически произведения) ще могат да спечелят безплатна книга по избор!