Джулия Робъртс във филмовата версия на „Другата ръка“

Джулия Робъртс ще изиграе ролята на Сара, героинята на Клийв от бестселъра „Другата ръка“, преведен и на български (ICU, 2015). Филмовата адаптация на романа се очаква от Amazon Studios, точни дати все още не се обявяват.

Сара О’Рурк, заедно с бежанката от Нигерия Пчеличка, са ключовите образи в романа, от чието име се водят двете основни наративни нишки. Сара и Пчеличка се запознават по време на петролната криза в делтата на Нигер, а няколко години по-късно се срещат пак в Англия.

Работното заглавие на филма е „Пчеличка“ – както е известен и романът в САЩ.

„Другата ръка“ е най-успешната (засега) книга на британския автор и едно от най-продаваните заглавия в каталога на ICU. Преведен е в над трийсет страни, сред които Албания, Бразилия, Виетнам, Германия, Гърция, Дания, Естония, Израел, Индонезия, Исландия, Китай, Норвегия, Полша, Португалия, Турция, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Чехия, и пр.

Филмовият сценарий е възложен на Катлийн Робъртсън.

Да припомним, че дебютният роман на Крис Клийв „Възпламеняване“ (Incendiary), чието българско издание предстои през есента (отново в превод на Невена Дишлиева), също е филмиран. В главните роли са разбивачът на женски сърца Юън Макгрегър и чаровницата Мишел Уилиамс. Романът се появява като зловещ предвестник в деня преди терористичните атаки в Лондонското метро от юли 2005 г.